A női erő a hormonszint növekedésével emelkedik. Ahogy közeledünk az ovulációhoz, egyre energikusabbá válunk. A növekvő ösztrogénszintnek köszönhetően megszépülünk, vonzóvá válunk és testünk is rugalmasabb lesz.
A gyakorlás fókuszába a termékenység-fokozó gyakorlatokat helyezzük. A gyakorlás egyre aktívabb, dinamikusabb lehet: erőteljesebb álló helyzetek, fordított helyzetek, ülő helyzetek, csavarások és hátrahajlások kerüljenek be a gyakorlásba. A szív terét nyitjuk, ez az időszak az érzelmek időszaka.
JAVASOLT ÁSZANÁK
Virabhadrászana – Harcos I., II., III.
Az ászanával Virabhadra hős emlékét idézzük fel, akit Shiva teremtett saját hajtincséből. Az első pózban, Virabhadra megszületik a földből, a második pózban meghatározza a célját, a harmadik pózban ereje teljében megszerzi azt, amit kitűzött. A mindennapok küzdelmeit szimbolizálja a harcospóz, a IV. és V. póz hagyományosan nem része a sorozatnak, a IV. póz a hálát adó békés harcos, az V. póz a legyőzöttek előtt fejet hajtó alázatos harcos.
A hőspóz a szilárdságot, tettrekészséget, határozottságot, magbiztosságot jeleníti meg. Ha erős, szilárd lábakkal állunk a talajon, akkor meg tudjuk tartani az egyensúlyunkat bármilyen helyzetben.
Fizikailag a hőspóz erősíti a lábunkat, formálja a csípőt, fokozza a vérkeringést a medencében, nyitja a mellkast, erősíti a kart, fejleszti az állóképességet. A hőspóz a harcostulajdonságok kifejlesztésében is segít: elszántságot, összpontosítást, kitartást tanít. Ezekre a tulajdonságokra nagy szükségünk van a mai világban, ha el akarjuk érni a céljainkat, de közben ne feledkezzünk meg hálát mondani az elért eredményekért.
MIT EGYEK AZ OVULÁCIÓ ELŐTT?
Az ovulációt megelőző időszak étrendje megegyezik a menstruáció utáni szakasszal, tehát továbbra is arra figyelünk, hogy az elfogyasztott ételekből újjáépüljünk.
Mostani bejegyzésünkben, inspirációként egy mintaétrendet osztunk meg Veletek, melynek fókuszában a tápláló, regeneráló ételek állnak:
Reggeli:
- Fehérjeturmix (pl. rizsből) avokádóval, lenmaggal és fahéjjal
- Zabkása kesudióval, gojibogyóval és fahéjjal
Ebéd:
- Főtt csirkemell petrezselyemmel, párolt brokkolival, zöldbabbal és sárgarépával
- Lencsesaláta aprított articsókaszívvel
Vacsora:
- Omlett dinsztelt cukkínivel
- Római saláta csírákkal, szeletelt avokádóval és mungóbabbal
Namasté,
Timi és Meli